Η κλήση σας σε εμάς ΔΕΝ είναι σε αναμονή

«Περίμενα, περίμενα, περίμενα! Τους είχα πάρει δέκα φορές τηλέφωνο και ο τεχνικός τους έλειπε. Όταν είχα αγοράσει τον εκτυπωτή μου, μού είπαν ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση χρειαστώ συντήρηση και επισκευή φωτοαντιγραφικών, θα με εξυπηρετήσουν και άμεσα μάλιστα. Να μην σχολιάσω καν το «και φυσικά στο χώρο σας για την ευκολία σας» που μου είχαν πει. Στο τέλος, βαρέθηκα, τον έσπασα από τα νεύρα μου και αγόρασα ένα από τα φωτοτυπικά μηχανήματα Konica Minolta. Το πήρα μάλιστα και έγχρωμο, για εκείνες τις φωτογραφίες από τις καλοκαιρινές διακοπές με τα παιδιά, που ακόμη τους τις χρωστάω. Μάλιστα, πριν από την αγορά, το κοίταξα πολύ προσεκτικά για την επισκευή Konica στην Ελλάδα. Παντού στο διαδίκτυο οι κριτικές πελατών ήταν οι καλύτερες. Άμεση και σωστή εξυπηρέτηση. Δεν το σκέφτηκα στιγμή».

Οι συσκευές που αγοράζουμε είναι φτιαγμένες για μια ζωή. Η καθημερινή τους χρήση όμως -και κατάχρηση πολλές φορές- ελαχιστοποιεί το προσδόκιμο χρόνο ζωής. Αργά ή γρήγορα, θα προκύψουν κάποια προβληματάκια και θα χρειαστεί κάποια συντήρηση ή/και επισκευή. Όπως στην περίπτωση της Α., ο άλλοτε ικανοποιημένος τη στιγμή της αγοράς πελάτης, έρχεται αντιμέτωπος με την αδιαφορία, τις ώρες αναμονής στο ακουστικό και τον τεχνικό που πάντα «απουσιάζει αυτή τη στιγμή». Το τμήμα τεχνικής υποστήριξης και service μιας εταιρείας είναι αυτό που θα αποδείξει τελικά ότι η εταιρεία είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της απέναντι στους πελάτες.  



Alpha Digital Konica MinoltaΕμείς στην Alpha Digital πρωτοπορούμε και σε αυτόν τον τομέα. Η 20ετής μας εμπειρία μας βοήθησε να καταλάβουμε ότι οι εκτυπωτές Konica Minolta που αγοράζετε από εμάς αποτελούν όχι μόνο επένδυση αλλά και τον πιο απαραίτητο σύμμαχό σας στην εργασιακή σας καθημερινότητα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, ως επίσημος αντιπρόσωπος και διανομέας της Konica Minolta στην Ελλάδα εγγυόμαστε ότι κάθε ανάγκη επισκευής και συντήρησης για εκτυπωτές Konica Minolta είναι στα καλύτερα χέρια: τα δικά μας. Οι συμβάσεις μας σάς εξασφαλίζουν ότι ένα τηλεφώνημα αρκεί για να διαπιστώσετε ότι η συνέπεια είναι συνώνυμο του εταιρικού μας ονόματος.

Ποια είναι, όμως, τα συνήθη προβλήματα που καλούνται να επιλύσουν οι τεχνικοί μας; Διαβάστε τις τέσσερεις παρακάτω συμβουλές μας και ενημερωθείτε αν μπορείτε να αντιμετωπίσετε πιο άμεσα τη δυσλειτουργία του εκτυπωτή σας, ειδικά σε περίπτωση που τον χρειάζεστε εκείνη τη στιγμή:

  • Ο εκτυπωτής μου χωρίς λόγο δεν εκτυπώνει: αν δεν εμφανίζεται κάποιο μήνυμα προβλήματος (error message) στην οθόνη διεπαφής, το οποίο να σας υποδεικνύει πού υπάρχει το πρόβλημα, βεβαιωθείτε ότι ο εκτυπωτής είναι ακόμη συνδεδεμένος με το καλώδιο (Usb ή Ethernet) ή σε περίπτωση που είναι ασύρματος (μέσω wifi) με τον υπολογιστή σας.
  • Το μελάνι τελειώνει αλλά η στάθμη του είναι ακόμη πολύ υψηλή. Τί να κάνω;: Μη βιαστείτε, λοιπόν, να αλλάξετε μελάνι καθώς πολλές φορές αυτό δεν είναι απαραίτητο αμέσως μετά την εμφάνιση του μηνύματος. Πολλοί εκτυπωτές (ειδικά οι inkjet έγχρωμοι εκτυπωτές) έχουν ως ρύθμιση να εμφανίζουν αυτό το μήνυμα σε διαφορετική στάθμη. Μπορείτε να ανοίξετε το φωτοτυπικό σας μηχάνημα και να δείτε ιδίοις όμμασι αν είναι απαραίτητη μια αλλαγή.
  • Ο εκτυπωτής μου είναι πολύ αργός: αν ο εκτυπωτής σας ξαφνικά «μείωσε τους ρυθμούς του», δείτε κάποιες ρυθμίσεις εκτύπωσης, που μπορεί να τον κάνουν λίγο πιο αργοκίνητο τον τελευταίο καιρό. Παραδείγματος χάριν, η αυτόματη εκτύπωση σε μπρος πίσω ή η ρύθμιση σε ύψιστη ποιότητα εκτύπωσης μπορεί να είναι οι αιτίες. Αν δεν υπάρχει ανάγκη για αυτές τις ρυθμίσεις, αλλάξτε τις και το πρόβλημα θα λυθεί.
  • Ο εκτυπωτής μου μάσησε: Ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα των χρηστών. Χρειάζεται μια μικρή τσάκιση στο άκρο του χαρτιού που θα χρησιμοποιήσετε για να μην περάσει αυτό σωστά και να μπλοκάρει. Στην επιφάνεια διεπαφής του εκτυπωτή θα εμφανιστούν οδηγίες απεμπλοκής του χαρτιού. Χρειάζεται, όμως, απόλυτη προσοχή και απαλές χειρουργικές κινήσεις για να μην δημιουργήσετε μεγαλύτερο πρόβλημα (πχ να σπάσουν οι ροδέλες κίνησης εισόδου). Αν παρ’ όλα αυτά ο εκτυπωτής σας δε λειτουργεί ή θεωρείτε ότι δεν μπορείτε να τα καταφέρετε, επικοινωνήστε με το εξειδικευμένο σέρβις μας.